CASE: HANKKIJA OY

Hankkijan Säkylän rehutehtaalla oli käytössä vanha levylavaus-tyyppinen linjasto.
Linjasto oli kuitenkin jo hieman vanha, joten se päätettiin uusia robottitekniikalla. Haasteena oli
kymmenet eri lavauskuviot ja keskenään hyvin erilaiset tuotteet. Robotmation Oy toimitti Hankkijalle sovelluksen, jossa käytettiin hyödyksi vanhoja kuljetinrunkoja, sekä uusia kuljettimia.
Vanhat kuljettimet huollettiin ja korjattiin uusia vastaaviksi. Kaikkien vanhojen laitteiden ohjaus sekä sähkökomponentit uusittiin.

Samalla vanhat laitteet saatettiin nykyisiä turvamääräyksiä vastaavaan kuntoon. Koska linjan toiminto muutettiin robottipohjaiseksi, myös uusia kuljettimia tarvittiin. Linjalle toimitettiin kaksi teollisuusrobottia, toinen lavaamaan ja toinen käsittelemään päällys- ja aluspahveja joita lavalle laitetaan.

Hankkijan tuotevalikoima on hyvin monipuolinen. Säkkikokoja on 15 kilosta 40 kiloon ja eri tuotteita on kymmeniä. Tuote ja säkin täyttöaste muuttuu kesken tuotannon, joten lavausprosessin on oltava dynaaminen. Tähän ratkaisuna kehitettiin lavakorkeuden tunnistusjärjestelmä sekä erittäin helppokäyttöinen lavausohjelmisto. Ohjelmisto on täysin Robotmation Oy:n omaa tuotantoa ja ainutlaatuinen innovaatio lavauksen alalla.

Hankkija Oy lavausprosessin uudistus

Hankkijalle toteutettu lavausprosessin uudistus nopeutti laadunvaihtoaikaa huomattavasti. Älykkään reseptiikan avulla linjasto pystyy säätämään itse itsensä tuotetta vastaavaksi. Lavausohjelmiston ansiosta lavojen suunnittelu nopeutui ja parani huomattavasti.

Uuden ohjemiston avulla pystytään toteuttamaan minkälaisia lavauskuvioita hyvänsä. Tuotteen vaihtuessa prosessin aikana, tärkeäksi ominaisuudeksi osoittautui mahdollisuus säätää ja optimoida lavoittamista tuotannon käydessä.