CASE:
FREDMAN
Työntekijöiden ergonomiaa on saatu parannettua huomattavasti. He voivat keskittyä nyt koneen käytössä mielekkäämpään tekemiseen, kun linjaston loppupäätä ei tarvitse enää vahtia.
Fredmanin tehtaanjohtaja Juha-Pekka Valo
Fredman Operations Oy on automatisoinnilla saanut parannettua henkilöstön työergonomiaa
Fredman Operations Oy:n kolme vuotta sitten alkanut yhteistyö Robotmationin kanssa on sujunut erinomaisesti. Automatisoinnilla on sujuvoitettu erilaisia tehtäviä ja lisätty henkilöstön työergonomiaa. Helppokäyttöiset koneet ovat vapauttaneet henkilökunnan kädet mielekkäämpiin hommiin.

Fredman on suomalainen perheyhtiö, joka valmistaa tuttua Elmukelmua, leivinpaperia, kahvisuodatinpusseja, alumiinifoliota sekä muita koti- ja ammattikeittiössä tarvittavia ruoanvalmistustuotteita. Rauman Lapin tehtaalla tuotteet pakataan ja toimitetaan myyntiin päivittäistavarakauppoihin ympäri Suomea. Robotmationin robotit työskentelevät tehtaan leivinpaperilinjastolla tuotteiden lavauksessa, missä valmiit tuotteet pakataan myymälälaatikoihin ja lavalle kuljetusta varten. Ennen robotiikkaa työvaiheet suoritettiin käsin.

- Työntekijöiden ergonomiaa on saatu parannettua huomattavasti. He voivat keskittyä nyt koneen käytössä mielekkäämpään tekemiseen, kun linjaston loppupäätä ei tarvitse enää vahtia, Fredmanin tehtaanjohtaja Juha-Pekka Valo kertoo.

Robotmationin koneet ilahduttavat kätevyydellään.

- Koneen ohjelmointi on tosi helppokäyttöinen sekä helposti hallittavissa koneen käyttäjälle, Valo jatkaa.
Robotmation on paikallinen, sanansa mittainen toimija
Robotmationin toimittamat laitteet ovat olleet Fredmanin tehtaalla käytössä nyt kolmisen vuotta. Valon mukaan tehtyjä hankintoja ei ole tarvinnut missään vaiheessa katua.

- Kilpailutimme urakat suomalaisten toimijoiden kesken ja Robotmation sai meidät vakuuttuneeksi osaamisestaan. Se, mistä itse vielä arvostan, on paikallisuus. Heidän bisneksensä on meistä tuossa 50 kilometrin päässä, Juha-Pekka Valo sanoo.

Valo kiittelee etenkin Robotmationin hyvää työnjälkeä ja projektien hoitamista. Sitoutuneisuus saa Fredmanilta paljon kiitosta.

- Joku lauantai koneeseen tuli käyttövika, mutta etäyhteyden kautta saatiin Robotmation nopeasti kiinni ja koneet taas toimimaan. Varmaan aika harvalta vaikkapa ulkomaiselta toimijalta tuo onnistuisi siihen aikaan. Robotmation on mielestäni luotettavaa ja sanansa mittainen, Valo pohtii.

Jo laitehankintoja tehdessä Fredman esitti Robotmationille toiveen jatkuvasta yhteistyöstä, sillä hankintoja ei ole tarkoitus jättää yhteen projektiin. Lähiaikoina vuorossa on pieni korvausinvestointi, missä vanha, jo aikansa tehtaalla palvellut kone vaihdetaan Robotmationin robottiin. Robotmationin palveluita Juha-Pekka Valo suosittelee lämpimästi muillekin.

- 15 vuotta olen tehtaalla ollut ja täytyy sanoa, että tämä on ollut yksi parhaiten edenneistä projekteista. Robotmationilla suunnittelu on hyvää ja he tekevät tarkasti kotiläksynsä jo tarjousvaiheessa. Se on vaatinut heiltä todella paljon taustatyötä, Valo summaa.
KIINNOSTUITKO?
Jos Fredmanin asiakastarina herätti mielenkiintoa
OTA YHTEYTTÄ
OTA YHTEYTTÄ
Robotmation Oy 
Kartanomäenkatu 34 
FI-32200 Loimaa
+358 (0) 20 730 9640
robotmation@robotmation.fi
Kaikki yhteystiedot >
JÄTÄ VIESTI