CASE:
DAVA FOODS
Kun tekniikkaan lähdetään panostamaan, täytyy pitää huolta siitä, että laitteet todella toimivat. Robotmationin kanssa voi luottaa, että laitteet ovat asianmukaisessa kunnossa. Nopeasti saatavilla oleva apu huoltotilanteissa antaa tuotteille selkeästi lisäarvoa
DAVA Foods Finland Oy:n tuotantojohtaja Jussi Vuori
Vain toimivasta tekniikasta on hyötyä – DAVA Foods Finland Oy arvostaa Robotmationin palvelukokonaisuutta
Paraskin tekniikka on arvoton, mikäli laitteiden toimintakyky pettää. DAVA Foods Finland Oy luottaa Robotmationin asiantuntemukseen ja nopeasti reagoivaan huoltoon. Yli kaksikymmentä vuotta kestänyt yhteistyö jatkuu tiiviissä vuorovaikutuksessa, kun linjauksen mukainen tehostamisohjelma otetaan yrityksessä käyttöön.

DAVA Foods Finland Oy:n on Suomen johtava kananmuna-alan yritys. Se on tehnyt yhteistyötä Robotmationin kanssa jo toistakymmentä vuotta eikä loppua näy. DAVA Foods Finland arvostaa erityisesti Robotmationin asiantuntemusta sekä ketterää reagointia, jonka ansiosta tilatut laitteet toimivat paitsi tänään myös huomenna.

- Nopea kontakti on ehdoton. Ei tuotantolaitos voi jäädä odottelemaan huoltoa jostain Euroopan laidalta. Olemme tehneet Robotmationilta paljon laitehankintoja ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä tuotteisiin ja palveluihin, Vuori täsmentää.


Robottien käsissä miljoona munaa päivässä
DAVA Foods Finland Oy:n omistavat puoliksi suomalainen Munakunta sekä pohjoismainen DAVA Foods -konserni. DAVA Foods Finlandin tunnetuin brändi on kaikille tuttu kotimainen Kultamuna. Tuoreiden kananmunien lisäksi yrityksen valikoimaan kuuluvat kananmunajalosteet suurkeittiöille sekä elintarviketeollisuuteen. Lisäksi yrityksen valikoimasta löytyvät laadukkaat rapsiöljyt.

Päivittäin yritys käsittelee noin miljoona munaa. Tuottajien toimittamat kananmunat saapuvat yrityksen tehtaille Närpiöön ja Kaarinaan suurissa, muovisissa kennoissa. Kananmunakennopinot puretaan lavoilta Robotamatonin toimittamalla lavaltapurkajarobotilla.

- Saapuvat munat lajitellaan, pakataan, lähetetään ja osa jalostetaan, Jussi Vuori selostaa prosessia.

Kananmunien käsittely vaatii pehmeitä liikkeitä ja varovaista käsittelyä. Myyntipakatut kennot pakataan kahden EggBot-robotin avulla pahvilaatikoihin eteenpäin kuljetettavaksi. Suurpakkaukset toimitetaan isoihin marketteihin, pienemmät paketit matkaavat pienempiin kauppoihin. Pahvilaatikkojen lavauksessa on käytössä monipaikkainen lavausjärjestelmä, jossa operoi kaksi lavausrobottia. Robotiikkaa on käytössä myös tuotteiden konttiin pakkaamisessa. Lisäksi Robotmation on huolehtinut automaation päivityksen muovisten tuottajalavojen ja -kennojen pesujärjestelmään.

- Tuottajilta saapuvat muovilaatikot käytetään useampaan kertaan. Ne pestään aina käytön jälkeen huolellisesti ennen kuin ne palautetaan tuottajille, Vuori kertoo.

Robotiikan tavoitteena ovat tuotannon kustannussäästöt. DAVA Foods Finland Oy:n vastikään laatima tehostamisohjelma keskittyy automatiikan mahdollisuuksiin ja tuotannon optimoimiseen. Se tietää tiiviisti jatkuvaa yhteistyötä myös Robotmationin kanssa.

- Kustannustehokkuus on jatkuva prosessi. Sujuvalla keskustelulla laitetoimittajien kanssa pohditaan seuraavia tehostamistoimia, Jussi Vuori sanoo.LAITETAANKO MUNAT LAATIKKOON?
Robotmation Oy:llä on vuosien kokemus munakennojen ja laatikkojen pakkaamisesta, käsittelystä ja lavaamisesta.
Kiinnostuitko?
OTA YHTEYTTÄ
OTA YHTEYTTÄ
Robotmation Oy 
Kartanomäenkatu 34 
FI-32200 Loimaa
+358 (0) 20 730 9640
robotmation@robotmation.fi
Kaikki yhteystiedot >
JÄTÄ VIESTI