CASE:
REFIMEX MACHINERY
Refimex Machinery Oy:n ja Robotmationin yhteistyö on jatkunut jo yli kymmenen vuoden ajan.
Automatisoinnilla on pyritty helpottamaan teollisuusalan työvoimapulaa ja varmistettu tuotannon kilpailukykyinen jatkuvuus. Tätä nykyä robotiikka työstää metalliaihioista tarvittavia kappaleita lähes tauotta eri puolille maailmaa.
Pasi Tsutsunen - Hankintajohtaja, Refimex Machinery Oy
Automatiikka helpottaa työvoimapulaa ja keventää raskaita työvaiheita Refimexillä
Refimex Machinery Oy valmistaa alihankintana koneen osia muun muassa maanrakennuskoneisiin ja prosessilaitteisiin, kuten murskaimiin, maaporiin, laivoihin ja pumppuihin. Mänttä-Vilppulassa sijaitsevan yrityksen tiloissa valmistetaan ja käsitellään monipuolisesti erilaisia osia aina pienistä, noin kahvikupin kokoisista osista jopa puolentoista metrin kokoisiin kappaleisiin. Robotmationin ja Refimexin yhteistyö on jatkunut saumattomana jo vuosikymmenen ajan. Robotmation on toimittanut yrityksen tiloihin leikkuunesteen automaattisen täyttöjärjestelmän sekä työstökoneen palvelusoluja, jotka syöttävät ja vaihtavat työstettäviä kappaleita lähes täysin automaattisesti.

- Kahdessa vuorossa toimitaan ja sanotaanko näin, että pienellä miehityksellä pystymme robottisoluja pyörittämään. Eli sama kaveri hoitaa montaa solua, kertoo Refimexin hankintajohtaja Pasi Tsutsunen.

Refimex on siirtynyt automatiikan pariin käytännöllisistä ja taloudellisista syistä. Raskasta, alati samanlaisena toistuvaa työtä ei ole järkevää teettää ihmisvoimin, eikä työtehtävien pariin edes riittäisi kiinnostusta. Robotiikka hoitaa työn nopeasti. Se kykenee toimimaan tauotta ja käsittelemään raskasta rautaa vaivatta.

- Työvoimapula on yksi syy turvautua robotiikkaan, kustannustehokkuus toinen. Meidän täytyy pärjätä markkinoilla, jotta toimintaa ylipäätään voidaan jatkaa. Olemme pyrkineet automatisoimaan mahdollisimman paljon yksitoikkoista, fyysisesti raskasta työtä, joka ei työntekijöitä edes kiinnosta, Tsutsunen selventää.
Ammattitaitoisen Robotmationin kanssa on helppo tehdä yhteistyötä
Robotmationin kanssa tehtyyn yhteistyöhön Refimex on ollut erittäin tyytyväinen. Alkukartoituksesta ja karkeista luonnoksista projekti etenee sujuvalla kommunikoinnilla sekä puolin ja toisin heitetyillä ideoilla toteutusvaiheeseen, jossa toimintoja vielä tarpeen mukaan säädetään ja muokataan. Tuotteet testataan aina Robotmationin omissa tiloissa, joten Refimexin tehtaalle saapuessaan ne ovat nopeasti käyttökunnossa.

- Robotmationilla on hyvä asiantuntevuus ja näkemys toteutuksiin. Kun ollaan pitkään oltu tekemisissä, osataan jo puhua samaa kieltä, Pasi Tsutsunen sanoo.

Laitteiden helppokäyttöisyys antaa myös aihetta kiitokseen. Visuaalisten kuvien avulla koneita on sujuva hallita. Refimex aikoo jatkossakin hyödyntää Robotmationin asiantuntemusta, kunhan tarvetta jälleen ilmenee.

- Yhteistyö on vaivatonta ja henkilökemiat toimivat. Robotmationista huokuu ammattitaito omaa osaamistaan kohtaan, Pasi Tsutsunen sanoo.
KIINNOSTUITKO ?
Jos Refimexin tarina herätti mielenkiintoa
OTA YHTEYTTÄ
OTA YHTEYTTÄ
Robotmation Oy 
Kartanomäenkatu 34 
FI-32200 Loimaa
+358 (0) 20 730 9640
robotmation@robotmation.fi
Kaikki yhteystiedot >
JÄTÄ VIESTI